Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2008 08:16 - Роза за мен
Автор: hristam Категория: Изкуство   
Прочетен: 8730 Коментари: 44 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Никога не съм гледала сериозно на интернет връзките.
Вярно, контактна съм, обичам да общувам, да се забавлявам и флиртувам, а скайпа дава добри възможности за това, без да е необходимо непременно да се обвързваш със срещи. Нямам нужда от странични връзки, защото от години живея с приятеля си и въпреки, че никога не сме говорили за брак, се чувствам сериозно обвързана. А освен това знам колко е ревнив, и то без да съм му давала никакви поводи за това – просто темперамента му е такъв, а и нали това означава, че държи на мен. Знам, че го прави от обич и не мога да му се сърдя, макар че ме откъсна от приятелките ми, които, макар и омъжени, си имат своите забавления.
Понякога много ми липсва обикновеното, приятелско общуване с някой, с когото да споделям и на когото да се доверявам, разговорите с колежките на са ми достатъчни. Може би затова ми е интересно да откривам виртуални приятели.
В случая ме откри той. Както обикновено, отначало се поколебах дали да приема разговора, но все пак го направих. И от тази минута нататък никога не съжалих за това.
Има хора, с които сякаш сте настроени на една вълна, и се чувствате така, сякаш винаги сте били заедно. Не ми трябваше много време за да установя, че аз и той сме от тях. Бяхме почти на една възраст, имахме сходни интереси, умееше да ме разсмива и да ме кара да забравям проблемите си. Разговорите с него бяха разтоварващи и забавни, сподели ми и някои неща за себе си. В момента нямал сериозна връзка, преди време се разделил с приятелката си.
„Но мисля, че съм влюбен” – прочетох, и въздъхнах. Явно и той щеше да прави опити да ме сваля, както повечето скайп познати. Е, изглежда не може да мине без това, но поне ще му покажа ясно, че няма защо да си прави труда, ще му кажа, че аз пък имам сериозна връзка отдавна. Ще е жалко да го загубя като приятел, ако просто си търси авантюра, но ако няма друг избор...
„ В кого си влюбен?”- написах.
„Много е глупаво, знам, и ти сигурно ще ме сметнеш за голям идиот.”
„Защо?”
„Защото дори не съм разговарял с нея.”
Изпратих едно смеещо се емотиконче.
„Това наистина е интересно! И защо не си?”
„Живее с някакъв тип, не знам дори дали не са женени...”
„Хм, изглежда не знаеш много за нея”
„Да, въпреки че често я виждам”
„Колежка?”
„Не, съседка.”
„Виж ти! Можеш поне да я заговориш по съседски, какво толкова.”
„Само здравей – здрасти, нищо повече. Този нейният изглежда голям особняк, не искам да й създавам неприятности.”
„Може би я ревнува” написах, и се замислих за приятеля ми. Е, той определено ме ревнуваше, и наистина се цупеше, дори когато само поздравявах по-млади съседи или познати. Веднъж ми беше вдигнал страхотен скандал само защото се заприказвахме с момчето, което продаваше вестници в будката на ъгъла.
„Странно ми е какво намира в него, толкова е нежна и мила, а той е абсолютен грубиянин. Понякога го чувам как й крещи, ужасен тип.”
„Е, коя ли двойка няма такива моменти” – написах. При нас например все повече зачестяваха. Напоследък се прибираше късно, казваше, че поразпускал с приятелите, и ако само му намекнех дали няма да е добре да поразпускаме заедно, ставаше груб и невъздържан. Всеки мъж си има право на лично пространство, сопна ми се, и що за мъж ще е, ако е само до полата на жена си.
„Може би не е чак толкова лош човек” – написах с чувството, че търся оправдание за моя приятел – „Възможно е просто да е по-емоционален и експресивен тип.”
„Не разбирам как го понася такъв, наистина. Не вярвам да е щастлива с такъв като него.”
„ Може би го обича”
„Бих се учудил.”
Този разговор ме накара да се замисля дълбоко. За първи път от много време насам. Какво ставаше с нашия живот, къде отиде нежността, доверието, споделянето. Имахме ли нужда изобщо един от друг, или съжителството ни беше просто навик, с който бяхме свикнали и се залъгвахме, че това е всичко от което се нуждаем. Толкова отдавна не бяхме разговаряли за нас, за бъдещето ни, за общия живот, който уж градяхме, просто се носехме по течението.
Дълго подреждах в мислите си думите, които да му кажа, не исках да звуча претенциозно и объркано. Знаех колко е избухлив и дори малко се страхувах от неговата реакция. Особено напоследък – едва сега, след разговора с този непознат по скайпа, си дадох сметка колко сме се отчуждили, и затова очаквам разговора с него повече със страх, отколкото с надежда. Но едно ми беше ясно – повече не можех да тая всичко в себе си.
Разговорът се оказа много различен от всичко, което очаквах – той сякаш изпита облекчение.
- Права си, всъщност отдавна трябваше да поговорим – каза ми – Ясно е, че всеки от нас си има свой живот, и наистина е по-добре да се разделим.
- Свой живот ли? – отвърнах с горчивина – Ти може би имаш, но аз отдавна нямам, откъснах се от всички, защото ти искаше това, а аз те обичах. Но после започна да се отдалечаваш все повече от мен, и не знаех как да намеря отново пътя към сърцето ти. Ти не ми позволи.
Той замълча, после едва промълви „Така е по-добре” и на другия ден си отиде. След време разбрах, че от месеци имал връзка с някаква жена и се готвел да замине с нея в чужбина. Не можах да си обясня защо не ми беше казал, щяхме да си спестим толкова неща. Но вече нямаше значение.
Откакто останах сама прекарвах още повече време с виртуалния си приятел, бях започнала да се виждам и с приятелите си, но с него беше невероятно удоволствие да се общува, чувствах се свободна и неангажирана.
Един ден ми написа:
„Чудя се дали вече не е време да поговоря с нея”
„Отдавна трябваше” – написах му аз, като си мислех как понякога сами объркваме живота си защото ни е страх открито да говорим за чувствата си.
„Напоследък я виждам по-често сама, много се вълнувам, дали няма да ме помисли за луд ако просто така й се изтърся и й призная, че съм влюбен в нея”
Стана ми смешно, но и толкова мило, мислех, че такива неща се случват само по филмите.
„Непременно го направи, още днес” – написах му – „Вземи и една роза, няма жена, която да остане равнодушна към такъв жест. Дори и да не е влюбена в теб. А после искам да ми разкажеш, с подробности!" И изпратих намигащо личице.
„Да, чудесна идея! Ще го направя!”
Е, сигурно вече сте се досетили, макар че аз се изненадах. Много. Когато по-късно някой позвъни и отворих, видях съседа, от долния етаж. И държеше роза, за мен.


Тагове:   Роза,   мен,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krotalka - Ех усмихна ме!
29.05.2008 08:22
Напълно възможни съвременни свалки!

Весел и усмихнат ден!
цитирай
2. ciele - -:)
29.05.2008 08:33
наблюдателен съсед... ;)
цитирай
3. roksolana - ...
29.05.2008 09:28
Браво на съседа :)
Хм, а избухливите и ревнивите...да се затвори сам в стаята и да си избухва колкото си иска :) Продължавам да се чудя как жените могат да се съобразяват с подобни неща. Такива отношения никога не завършват щастливо, а най-често точно така, както си го описала.
Поздрав!
цитирай
4. iokooko - невероятна си...
29.05.2008 10:45
поздравявам те за написаното...усмихнат ден:))
цитирай
5. hristam - krotalka
29.05.2008 11:05
Усмих и от мен!
Какви свалки, това си е жива любов, мен ако питаш! ;)
:)))
цитирай
6. hristam - ciele
29.05.2008 11:05
...влюбен съсед...
:)))
цитирай
7. hristam - roksolana
29.05.2008 11:06
Уф, жените сме толкова странни създания, не мислиш ли? Ако имаш някакви съмнения относно това - питай мъжете! :))))))
цитирай
8. hristam - iokooko
29.05.2008 11:07
Благодаря ти, слънчице!
Много усмихнат да е и твоят ден! :)))
цитирай
9. nikitabg - нямам думи.....
29.05.2008 12:27
...пак уцели в десятката....браво....
цитирай
10. hristam - nikitabg
29.05.2008 12:30
Видя ли?
Много съм точна! ;)
Поздрави, приятелче! :)))
цитирай
11. foxy1 - ...
29.05.2008 12:51
:)
цитирай
12. hristam - foxy1
29.05.2008 13:03
А от мен - :)))
цитирай
13. henzelski - Много
29.05.2008 13:07
отрано се досетих, какъв ще бъде краят на разказа, Хриси! Ако беше хумористичен, щеше да ми напомни за О' Хенри... ;)))
цитирай
14. hristam - henzelski
29.05.2008 13:16
Ти разби всичките ми илюзии за неочакваност! :)))))))
Шегувам се, разбира се. Всъщност на мен също ми напомня на О' Хенри, въпреки че точно тук не съм проявила финото си чувство за хумор. :)))))
Благодаря ти, че си направи труда да прочетеш и това, Краси! :)))
цитирай
15. slavuncho - В случая поне има добър край,
29.05.2008 13:50
но живота в бетонните замъци може да бъде доста по-печален. Преди години, докато още издържах да се прибирам в едни такъв зандан, със съседката се запознах минути преди да умре. Изпаднала в криза, дъщеря й се сетила, че имам кола и дойде да ме помоли да я закарам до болницата. Закарах я и малко след това разбрах, че е починала. Стана ми чоглаво, въпреки че не я познавах. А ни деляха само 10 сантиметра бетон...
цитирай
16. henzelski - Какъв ти труд,
29.05.2008 14:30
Хриси?! За мен беше удоволствие и продължава да е. Макар и да съм лишен от финото ти чувство за хумор, все пак долавям някакво друго чувство в твоя разказ... А ти? ;))))))
цитирай
17. demoniceye - Бях готова да се обзаложа. :)
29.05.2008 14:41
Че краят ще е точно такъв. :P
Готино. :)
цитирай
18. luben - Уджас...
29.05.2008 16:06
не ми остава да ... поднеса едни жълти рози на една съседка... Виртуално да ги поднеса, че е на по-източния етаж :))) А съм ги приготвил от месец насам...

Хубав ден. С усмивки :)
цитирай
19. hristam - slavuncho
29.05.2008 17:39
Да, за съжаление не всички съседски истории са с добър финал, живота ни поднася какво ли не.
цитирай
20. hristam - henzelski
29.05.2008 17:41
В моите разкази направо гъмжи от чувства. То за всеки, който хвърли дори бегъл поглед е ясно какви.
;)))
цитирай
21. hristam - demoniceye
29.05.2008 17:42
Супер!
Другия път връзваме бас, че няма да познаеш, става ли? ;)))))
цитирай
22. hristam - luben
29.05.2008 17:43
Ах, тази твоя съседка ще повехне повече от розите, докато си ги чака! :))))))
Поздрави, трудолюбиво момче! :)))
цитирай
23. elfieta - И аз искам такъв съсед....:)
29.05.2008 18:57
И аз искам такъв съсед....:)
цитирай
24. izolda - :)
29.05.2008 20:28
Красиво :) И както винаги караш хората да се усмихват. Благодаря ти!
цитирай
25. hristam - elfieta
29.05.2008 21:12
Веднага ще ти доставя един, искаш ли? ;)
:))))))
цитирай
26. hristam - izolda
29.05.2008 21:13
А ти караш мен да се усмихвам, и ти благодаря за това! :)))
цитирай
27. edinman - и доброто начало си има край
29.05.2008 21:41
замислих се над своя живот след прочетеното и....
странно-намерих много съвпадения.
Поздравления за стила!
цитирай
28. hristam - edinman
29.05.2008 21:45
Охо, много интересно!
И дано това е за добро. ;)
:)))
цитирай
29. zalez - Съдба
29.05.2008 21:49
Според мен това се казва съдба. Поздравления и желая да сте щасливи заедно !
цитирай
30. hristam - zalez
29.05.2008 21:55
Мерси от името на героинята ми.;)))
Тя със сигурност е голяма щастливка! :)))
цитирай
31. elfieta - Да, искам. . . пращай го :) да оставя ...
30.05.2008 14:23
Да, искам...пращай го :) да оставя ли скайп име?
цитирай
32. hristam - elfieta
30.05.2008 14:27
Няма нужда, само се ослушвай от време на време, той лично ще ти позвъни на вратата. С роза. За теб. ;)
:)))
цитирай
33. elfieta - Ех, де тоя късмет. . . но благодаря за ...
30.05.2008 21:42
Ех, де тоя късмет...но благодаря за пожеланията!
цитирай
34. hristam - elfieta
30.05.2008 21:57
Ей, я дай малко повече вяра! Е,на, и на мен едни жълти рози от кога са ми обещани, не съм ги получила все още, но...не спирам да си ги чакам, и абсолютно съм убедена, че ще си ги получа! Иначе ще се наложи сама да отида да си ги взема, и тежко му и горко тогава... ;)))
:))))
цитирай
35. rotazia - Много свежо, поисках тая емоция за ...
31.05.2008 09:03
Много свежо , поисках тая емоция за себе си докато дочитах историята ти .
цитирай
36. hristam - rotazia
31.05.2008 09:04
Мога да те разбера, емоцията си е супер! ;)))
Вече събирам поръчки за доставка на подобни съседи по домовете! :))))))
цитирай
37. furiika - Крис, включвай ме и мен в списъка!
31.05.2008 10:05
:))))))))))
цитирай
38. hristam - furiika
31.05.2008 10:07
Разбира се, с удоволствие! ;)))
А предпочитания за цвят на очите, косата, ръст и тегло? Или други? :))))))
цитирай
39. bodilo - Ох,
31.05.2008 14:24
аз имам съсед, който е влюбен в мен от четвърт век и когато го видя просто ми причернява, защото аз така и не можах да се влюбя в него...Дано при твоята героиня да е различно
цитирай
40. hristam - bodilo
31.05.2008 19:38
Мдааа...сериозно се замислям дали да не му дръпна едно продължение на този разказ. Да видим как ще се развият нещата, и на мен ми е интересно. ;)
:)))
цитирай
41. bodilo - И аз си мислех,
31.05.2008 19:53
че разказът ти не е завършен. Стигнала си сякаш до завръзката и си оставила края за нас.А към какво всъщност се стремими ние, човеците, повече - да обичаме или да бъдем обичани?
цитирай
42. hristam - bodilo
31.05.2008 19:58
Ние, човеците, ако не можем да изпитваме любов, и цялата вселена да ни обича, каква полза?
Аз просто обичам. И на околните май не им остава друга възможност, освен да ми отвърнат със същото. ;)
цитирай
43. furiika - Крис,
01.06.2008 00:18
да е с голямо сърце! :)
цитирай
44. hristam - furiika
01.06.2008 06:52
Ех, знаеш ти какво да поискаш! Ще се постарая в тази посока. :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hristam
Категория: Изкуство
Прочетен: 4909850
Постинги: 1291
Коментари: 16864
Гласове: 59427
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930