Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2008 08:48 - Просто...битовизми?
Автор: hristam Категория: Изкуство   
Прочетен: 5989 Коментари: 40 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След като завършихме института, двамата с гаджето ми се наложи да заминем да работим в друг град. Беше едно малко, скучно градче, но ние се чувствахме истински късметлии, защото имахме възможност да работим заедно, а освен това ни осигуряваха и квартира.
Не беше кой знае какво – най-обикновена гарсониера, която освен всичко друго трябваше и доста да се поспретне, защото имаше твърде занемарен вид. Особено тежко беше положението с банята – веднага стана ясно, че там всичко е за подмяна – чешмата изобщо не можеше да се затвори докрай, душът работеше само ако се нагласи по точно определен начин, всяко отклонение водеше до резки температурни разлики, и то при положение, че изобщо започне да тече вода от него. Казанчето на тоалетната пускаше вода единствено когато беше в настроение за това, но най-трагично се оказа положението с бойлера.
На гаджето ми веднага му стана ясно, че работата с него е много опасна, защото не изключва сам, липсвала му някаква защита. Добре, че беше той, аз сигурно щях да разбера чак след като гръмне.
Спешно повикания техник ни сюрпризира с новината, че бойлерът е твърде стар и опасен. Даде ни съвет да си купим нов, дори ни посочи най-сполучливите модели и магазина, откъдето да го закупим. Нямахме особен избор, и го послушахме, защото ни спомена, че за монтажа на тези бойлери се грижи неговата фирма.
Всичко мина гладко и безпроблемно, както се казва, с космическа скорост и ракетна бързина. И двамата с гаджето ми бяхме възхитени от услугите на тази фирма, какви професионалисти само, в днешно време си е истински късмет да попаднеш на такива!
И щастливи и предоволни се захванахме с професионалните си задължения, както и с опознаването на новите хора около нас.
Аз, понеже съм си контактна, бързичко намерих общ език със съседката отляво – студентка, която също като нас живееше на квартира. Много мило момиче се оказа, и бързо станахме направо неразделни – не можехме да се наприказваме, та приятелят ми от време на време беше принуден доста осезателно да ми напомня, че имам и други задължения.
Станахме си толкова близки, че в един момент вече нямаше значение кой къде живее – тримата бяхме като едно задружно семейство. Тя си имаше приятел, но той някак не се вписваше напълно в нашата компания – беше един такъв затворен, държеше се някак дистанцирано и почти не приказваше.
По-късно когато си станахме достатъчно близки я попитах какво толкова намира в него, лично аз го намирах за малко странен. Тя ми сподели, че се запознали преди около година, когато й прекарали интернет – бил нейният интернет-доставчик. Била впечатлена от компютърните му познания, от професионализма му, от внимателното му отношение и не останала безразлична, когато той я поканил на среща. Така започнало всичко, той бил наистина много мил и очевидно влюбен, а за нея било удобно да поддържа тази връзка преди всичко защото той решавал на мига всичките й проблеми с нета.
- Сама разбираш – каза ми – колко е трудно за едно момиче да се разправя с всичките му там битови и всякакви други неуредици.
- Ама ти...само за това ли си с него? – учудих се. Лично аз не бих могла да поддържам една такава връзка само заради удобството, видя ми се странно.
- Ти си късметлийка! – въздъхна тя – Направо ти завиждам, да знаеш! Твоят човек е не само голям сладур, но може да се справя и с толкова други неща! Все си е по-друго да имаш до себе си мъж, на когото можеш да разчиташ.
Така си е, не можех да не се съглася с нея. Дано все пак не се налагат повече ремонти, пък той нека си е кадърен. И, макар да не го бях изрекла на глас, сякаш предизвиках съдбата. Отново се появи проблем, този път с новия бойлер. Отстраниха го бързо – добре, че беше в гаранция и добре, че имам оправен мъж до себе си.
Но се оказа, че това е само началото на една дълга поредица от неочаквани повреди, която този бойлер ни беше подготвил. Имах усещането, че в него се беше вселил зъл демон, който само чакаше да види гърба на техниците, и веднага ни обявяваше поредния бойкот. Дори имах усещането, че го чувам как злобно се киска, докато с ужас установявам, че отново няма топла вода.
- Не се тревожи – успокояваше ме приятелят ми, самият той също вече много изнервен – Добре поне, че е в гаранция!
- Да, но аз не съм – хлипах аз след поредния неуспешен опит да се изкъпя – и нервите ми нямат гаранционен срок!
Вече гледах на проклетия уред като на злокобно създание, което беше започнало да променя живота ни и самите нас. И двамата вече се бяхме изнервили до крайност, това се отразяваше и в отношенията ни с другите, но най-вече в отношенията помежду ни. Открихме, че единственият начин да съжителстваме мирно е да общуваме възможно най-малко – почти всяка казана дума предизвикваше истински взрив от негативни емоции, защото почти винаги единият от нас беше в много по-лошо настроение от другия.
Както и да е, добре, че беше новата ни приятелка – винаги готова да услужи, винаги мила, та ползвахме нейната баня в тези тежки моменти.
След последния ремонт имахме пълните уверения на техниците, че вече всичко е окей, че вече не е останала не подменена част, а ние просто сме имали лош късмет – точно този модел бил много сполучлив. Това последното толкова пъти го бяхме чували, че вече наистина се чувствахме пълни нещастници, единствените, попаднали на единственият сбъркан от цялата партида съвършени бойлери.
Това се потвърди само дни по-късно, когато...Не мисля, че вече изобщо мога да говоря за това, този уред изсмука всичките ми жизнени сили като същински вампир. Само ще кажа, че приятелят ми този път реши да надникне сам, както се изрази самият той. Имал съмнения, че тия майстори не си вършат работата както трябва, а и познати му казали, че знаят за случаи в които взимали новите части и ги заменяли със стари.
- Ами гаранцията? – попитах с ледено безразличие, напълно механично.
- Вече нищо не ме интересува – с подобен тон ми отвърна и той. – Ако не се справя сам, и без това ще търся други майстори.
В това време се появи и съседката, готова да помогне с каквото може.
- Трябва да си много внимателен – предупреди тя гаджето ми – Мой вуйчо така си отиде, от токов удар. Свали ли всички бушони?
- Е, чак пък всички, свалих този на бойлера и банята, това е достатъчно. Сега просто ще го отворя и ще светна с фенера, за да видя дали нещо не е наред.
Речено – сторено. После каза, че май някаква пластина се била откачила и ще опита да я намести, и помоли да му подадем клещите. Ние го направихме и с трепет зачакахме резултата. И тогава...чу се гръм, банята се изпълни с дим, а ние двете писнахме и се прегърнахме ужасени. Малко по малко от облаците изплува самият той – с димящите клещи в ръка, стреснат и ядосан.
- Сгрешил съм бушона...мамка му – измърмори сърдито - Добре, че клещите са с гумено покритие...
- Ти си жив! – възкликна приятелката ми и го прегърна.
- Е, сега вече от бойлера нищо не остана! – възкликнах аз на свой ред – Защо ли изобщо се захвана!
Той ме погледна много, много особено.
- Всъщност за теб аз нямам никакво значение, нали? – процеди – Единственото важно нещо е този проклет бойлер и собственото ти удобство!
Щеше ми се да му наговоря цял куп неща в яда си, но изведнъж проумях, че всъщност е прав. Между нас нещата неусетно се бяха променили, нямаше ги онези мили хубави моменти, които споделяхме, нещо повече – изобщо бяхме забравили че ги е имало. Възможно ли е някакви си битови неуредици така да съсипят връзката ни, почудих се. И си дадох сметка, че през цялото това време докато съм се държала като наежена котка, той е намирал добра дума и утеха при съседката, всъщност там, където намирах същото и аз. Само че нещата за тях бяха различни – бяха се влюбили.
Така че изобщо не се изненадах, когато след месец се ожениха. Само се надявам да нямат подобни битови неуредици. А, да, и услужлива съседка наблизо!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. udarensamolet - хехе, знаех си аз, че съседката е ...
21.06.2008 09:31
хехе, знаех си аз, че съседката е виновна.. нали не е с него, защото може да оправя бойлери? ;)) добро утро от мене! :)))
цитирай
2. krotalka - Е, така е то!
21.06.2008 10:33
Когато не оценяваш човека до себе си, се намира друг да го оцени! Пък и твоята героиня не е била истински влюбена в него!

Поздрави и усмивки!
цитирай
3. roksolana - ...
21.06.2008 11:42
"Възможно ли е някакви си битови неуредици така да съсипят връзката ни" - ами явно е възможно...Примери от живота колкото щеш...
Поздрав!
цитирай
4. hristam - udarensamolet
21.06.2008 13:28
Добър ден, бих казала...
Винаги съседката е виновна, да знаеш! :)))))
цитирай
5. hristam - krotalka
21.06.2008 13:29
Ох, ами...тези битовизми понякога са ужасно нещо, и май не се отразяват добре на една връзка... ;))
цитирай
6. hristam - roksolana
21.06.2008 13:32
Поздрав и дано не се случва! :)))
цитирай
7. luben - Баси дилемата, баси късмета...
21.06.2008 14:44
каня се да си сменя бойлера от година насам, а нямам съседка...
цитирай
8. spontaneous - hristam
21.06.2008 14:54
Тежко им на твоите герои, не са за днешния свят с бойлери и техника, която се поврежда. Чудя се как биха се представили в някой средновековен замък с красиви прислужнички, които ги поливат с топла вода :)
цитирай
9. slavuncho - Толкова ни трябва на мъжете!
21.06.2008 15:58
Добра дума, усмихнат поглед, разбиране..., а ако и готви хубаво...
цитирай
10. hristam - luben
21.06.2008 16:15
Липсата на подходяща съседка е по-лоша от липсата на подходящ бойлер...гаче ли! :)))))))
цитирай
11. hristam - spontaneous
21.06.2008 16:16
Прислужнички ли каза???
А защо не...прислужници???? ;)))
цитирай
12. hristam - slavuncho
21.06.2008 16:17
А на нас жените - един добър техник найш как ни върши работа! :)))
Та ако ще и да не готви хич! :))))))
цитирай
13. slavuncho - Божее, значи съм голям късметлия в живота!
21.06.2008 16:31
Аз като си мия ръцете си ги удрям, камо ли нещо да направя с тях :)))
цитирай
14. hristam - slavuncho
21.06.2008 16:42
Значи си художник...примерно... ;)))
цитирай
15. slavuncho - Ако видиш дъщерите ми
21.06.2008 16:50
ще се убедиш, че са умни и хубави като мен :)
http://www.slavuncho.snimka.bg
Всичко друго е от майка им!
цитирай
16. hristam - slavuncho
21.06.2008 16:56
Видях. Но май само едната дъщеря - булката, чудесна е! Да са ви живи и здрави и много да ви радват с внуци! :)))
цитирай
17. slavuncho - Благодаря ти! Всичко най-добро и на теб!
21.06.2008 17:13
Това е малката. И голямата е там, но сигурно не са излезли надписите :(
цитирай
18. hristam - slavuncho
21.06.2008 17:33
Убедена съм, че и тя е такава сладурана като по-малката. Щастливец! :)))
цитирай
19. bodilo - На всички
21.06.2008 18:58
са ни познати мисли от рода на тези:" Ех, как ми се излиза на разходка с Него, но сега не мога, трябва да тупам, да чистя, да подреждам. Хайде другата седмица ще изляза с него". Втори вариант "как ми се иска да се гушнем с Него и да се отдадем на страстта си, ама трябва да сготвя и да изгладя - тези неща не търпят отлагане, пък гушкането ще остане за друг път, когато нямам работа вкъщи" и т.н. и т.н. А би било нормално човешките взоимоотношения да са на първо място. За съжаление,съвсем неусетно започваме да приемаме човека до нас като даденост. Да, той нещо не е в настроение, ама сега нямам време да го питам, после ще го направя, после ще го целуна, после ще му обърна внимание нека да оправят бойлера, хладилника, пералнята и пр. И после съседката била виновна, съседът бил крив...
цитирай
20. hristam - bodilo
21.06.2008 19:26
Ами така е, това са просто нещата от живота - онези дребни камъчета, които понякога преобръщат каруцата.
А героинята ми явно не успява да овладее раздразнението и болката си от новата ситуация, макар че се опитва да го направи...до последното изречение! ;)))
цитирай
21. marty - Полетът на мисълта
21.06.2008 21:19
е неудържим.
Живия живот-
изненади...... :)
цитирай
22. hristam - marty
21.06.2008 22:12
Това му е интересното... ;)))
цитирай
23. marty - Да де,
22.06.2008 12:21
Живот ли бе -
да го опишеш?!?
цитирай
24. hristam - marty
22.06.2008 12:25
Не живот - истинска одисея с неочаквани обрати! :))))
Поздравче, Марти! :)))
цитирай
25. luben - до следващият
22.06.2008 15:19
ти разказ, ако не намеря съседка ще обиколя магазините Направи си сам и ще си взема бойлер.

Иначе Стефка Костадинова (дето ми е съседка) ще трябва да подобрява собствения си световен рекорд :))))
цитирай
26. hristam - luben
22.06.2008 15:33
Непременно си намери подходяща съседка!
Зарежи бойлера - това не е толкова важно! ;)))
цитирай
27. luben - Хрис
23.06.2008 10:15
почвам да търся... просто се опасявам, че докато търся ще мине толкова време, че старият бойлер може да гръмне. А коя ли ще ме хареса като ме види с части от обшивката на бойлер, вградени в мен?
цитирай
28. hristam - luben
23.06.2008 13:07
Как коя? Ами онази - съвършената, помниш ли я. Щото и тя е сглобявана от разни части, май останали от съвършения :))))))))
цитирай
29. luben - Моята
23.06.2008 13:43
несъвършенна памет явно ми е изневерила. По-добре от това жената да го стори. И още по-добре от това бойлерът да го направи :)))
цитирай
30. hristam - luben
23.06.2008 13:46
Да не дава господ да си имаш подобни проблеми, ей ;)))
цитирай
31. luben - имаш на ум паметта
23.06.2008 13:46
или бойлерът?
цитирай
32. hristam - luben
23.06.2008 13:56
Ами и двете...дядо попе :)))
цитирай
33. luben - Явно
23.06.2008 14:05
си убедена, че трябва да постъпя в манастир...

без бойлери и съседки :)))
цитирай
34. hristam - luben
23.06.2008 14:08
Ти и манастир - неееее...

А какво ще стане с танците??? ;)))
цитирай
35. luben - подготвям курс
23.06.2008 14:10
за монахините...
цитирай
36. hristam - luben
23.06.2008 14:14
Бе и на мен ми мина тая мисъл... ;))))))
цитирай
37. luben - добре,
23.06.2008 14:58
сестра Хрисима ;))))
цитирай
38. hristam - luben
23.06.2008 15:01
Eй, чакай малко, мен къде ме набута сред монахините? Повярвай, не ми е там мястото на мене... :)))))
цитирай
39. luben - Ами
23.06.2008 17:39
що се бе наредила с това расо...

а... вероятно да влезеш в ролята им за малко за ... следващия ти разказ :)
цитирай
40. hristam - luben
23.06.2008 17:44
Къде ме видя и ти пък с расо? Кой те знае къде си се заглеждал... ;)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hristam
Категория: Изкуство
Прочетен: 4914508
Постинги: 1291
Коментари: 16864
Гласове: 59427
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930