Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2008 07:43 - Еликсирът
Автор: hristam Категория: Изкуство   
Прочетен: 7330 Коментари: 44 Гласове:
0

Последна промяна: 27.06.2008 13:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дойде в лабораторията с молба за анализ. Подаде ми тъмно стъклено шише, пълно почти догоре.
- Какъв е проблема? – попитах разсеяно, защото ме чакаха цял куп проби и още два пъти по толкова досадна документация за оформяне.
- С молба за анализ – каза плахо гласче. – Боя се да няма някакъв наркотик. Кара ме да се чувствам...особено.
Чак тогава си направих труда да я погледна по-внимателно. Сладурана, мина ми през ума – къдрокоса, с чипо носле и трапчинки в ъгълчетата на устните, а очите й невинно сини като на новородено.
- Какво значи особено? – попитах с компетентен тон и лепнах възможно най-авторитетното изражение на лицето си. Това ми се получаваше автоматично при общуване с мили създания като това.
- Ами... – тя погледна встрани от неудобство и се изчерви лекичко. Истинска прелест! Тъкмо се размечтах, когато тя изведнъж събра кураж , погледна ме и заобяснява – Мой познат го донесе някъде от чужбина, не си спомням точно от къде. Спомена, че голям тамошен лечител му го подарил, но понеже не пие, подари го на мен. Доколкото разбрал, бил някакъв специален елексир.
- Няма етикет, не виждам производител...явно домашно приготвен – хвърлих око на бутилката аз.
- Именно. Не е описано нито къде е произведен, нито съдържанието...
- И? Какво стана като го опитахте?
- Отпих съвсем мъничко в началото – вкусът е съвсем леко тръпчив, с фина какаово-медена жилка, колкото да те накара да пожелаеш още.
- Интересно...
- Отпих няколко глътки, и тогава... – момичето сведе очи, а когато ги вдигна, видях, че са насълзени – О, само ако знаете какво невероятно усещане! Съжалявам, нямам думи да го опиша, само ще кажа, че е като...отдаване.
- Отдаване? – вдигнах вежди. Ама наистина започваше да става все по-интересно.
- Ами...сякаш се надига вълна от страст и нежност, която ме поглъща и която в същото време копнея да отдам, защото просто не мога да я удържа в себе си.
- Виж ти – измърморих – виж ти. Кой ли би могъл да е многословен, когато една такава малка прелест му говори за отдаване, и то само на една ръка разстояние.
- Много ме притеснява това, нали разбирате? – миглите й запърхаха, и сърцето ми запърха в ритъма им . На тоя етап малко му трябваше.
- Да – поех си дъх, и реших твърдо да се взема в ръце. – Разбирам, как да не разбирам. Сигурно е най-притеснително, когато приятелят ви го няма.
Tя смени няколко изражения, после няколко цвята, и накрая въздъхна.
- Нямам приятел. Вече. Тоест мисля, че...това го притесни твърде много.
- Странно...
- Ами той е сериозен човек – университетски преподавател, значително по-възрастен от мен, улегнал...И когато започна това, като че ли се притесни за здравето си...ако разбирате какво...
- Гледай ти! – съвсем се въодушевих аз. Тази история все повече ми харесваше. – Няма проблем, имам още малко работа с едни проби, след което веднага се заемам с вашия елексир.
- А кога да мина за резултата?
- Най-добре оставете номера си. Ще ви звънна.
Тя така и направи, а аз потрих доволно ръце след като си тръгна. Каквото и да беше това в шишето, истински се радвах, че го има. Малката просто беше един разкош и ако това й действаше по този начин нямах търпение да разгадая какво е, а защо не и да го изпробваме заедно...
Претупах останалата работа и се заех с анализа на течността. Установих, че има интересен златист оттенък и превъзходен аромат, толкова изкусителен, че не стърпях и отпих съвсем малко. Едва ли такова количество би могло да ми навреди.
Заех се с подготовката за анализа, но желанието да отпия още беше така неустоимо, че не се стърпях и отпих няколко глътки. Вкусът беше точно какъвто тя го бе описала – леко тръпчив, какао, мед и още нещо, което не можах да определя. По тялото ми се разля вълна на блаженство и наслада, и изпаднах в някакво странно състояние – усещах се едновременно приятно отпуснат и силно възбуден, имах нужда да ме милват и да милвам. Имах чувството, че се разтапям от удоволствие, и в същото време, че мога да се взривя от силата на това усещане.
С треперещи пръсти набрах телефонния й номер и изобщо не познах гласа си докато й казвах че може да дойде за резултата. Не, всъщност не казах може, казах й да дойде веднага. Спешно!
Сигурно съм звучал много настойчиво, защото тя не се забави много, и в момента, в който я зърнах задъхана и с разрошени къдри около нежното, учудено личице, не исках нищо повече от това да я целуна.
Някакъв слаб гласец дълбоко в мен се опитваше да върне здравия ми разум на мястото му, но то вече беше заето от неудържимия стремеж да я имам.
- Какво...какво...- едва успя да си поеме дъх тя след целувката.
- Аз...просто не устоях – измърморих, след като едва намерих сили да се отдръпна. В мен бушуваше такава буря от разнородни усещания, че изобщо не бях на себе си, а тя стоеше като невинно ангелче и ме гледаше объркано. После извади нещо от чантата си.
- Вижте, аз...объркала съм шишетата, защото много си приличат. Ето – тя протегна ръка и ми подаде много подобно на предишното шише от тъмно стъкло, също толкова пълно – това е въпросния елексир. Добре, че забелязах навреме, толкова съм разсеяна...
Гледах я напълно объркан. И колкото повече я гледах, толкова по-красива ми се виждаше и ми се искаше, ах, колко ми се искаше и тя поне мъничко да ме хареса. Поне толкова, че да видя някакво мило трепване, искрица на интерес в очите й, нещо, което да ми подскаже, че не съм й безразличен.
Думите й едва достигаха до съзнанието ми и когато ги осмислих, останах озадачен. Бях убеден, че моето състояние се дължи на тези няколко фатални глътки, а се оказваше, че...
- Сигурно грешите – казах прегракнало – защото аз отпих, и в момента, боя се, се чувствам точно както вие описахте, че сте се почувствала. Усещането наистина е превъзходно, несравнимо с нищо е удоволствието да ви целуна и дори просто да ви гледам, защото очите ми не са виждали нищо по-красиво от вас. И ако не бях отпил, и не знаех за действието на тази странна течност, бих могъл да заподозра, че съм влюбен във вас.
Тя ме гледаше зяпнала, после взе бутилката, от която бях отпил, вдигна я, и ми показа малкото ръчно надписано етикетче, което ми беше убягнало.
- Виждате ли? – попита с както ми се стори, доста развълнуван глас – Това е какаовият ликьор на баба. И понеже бутилките толкова си приличат...
После се приближи и ме погледна в очите, нейните бяха усмихнати и грееха.
- И мисля, че сега е мой ред да те целуна!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anubhis - :)))
27.06.2008 08:33
опиянението от любовта не се равнява на никой магичен елексир:))))поздрави:)))
цитирай
2. zemela - Какво ли не може да направят любовта ...
27.06.2008 09:13
Какво ли не може да направят любовта и въображението, особено ако са заедно:)))))
цитирай
3. hristam - anubhis
27.06.2008 09:28
O, да...да...да!!! ;)
Поздрав и от мен! :)))
цитирай
4. hristam - zemela
27.06.2008 09:29
Чудеса! :)))))))
И ти ги пожелавам и двете в комплект ;)))
цитирай
5. nikitabg - ей Крис....
27.06.2008 09:48
Ще те чакам в 12 в офиса и вземи малко от какаовия ликьор на баба..искам да го...........изследвам..да да лабораторно........а ти за какво си помисли.....:-))))
цитирай
6. slavuncho - За щастие и за съжаление
27.06.2008 09:54
всичко се случва в нашите мозъци...
Когато бях по-млад мислех, че на философите-идеалисти, които твърдят, че всичко е в нас и външния свят несъществува, е достатъчно да му зашиеш един здрав шамар за да го убедиш, че не е прав :) Е, вече помъдрях... мъничко...
цитирай
7. krotalka - Хрис,
27.06.2008 09:58
май всички, понякога си отпиваме от тоя балсам!

Бъди все така опиянена!
цитирай
8. papadok - Много сладко:)))
27.06.2008 10:33
Някак си, познавайки начинът ти на завършване, очаквах, че ще е нещо от сорта:лекарството на баба ми за мазане против артрит-3 капки урина от 1годишна бременна кобилка+ 2 капки хаспирин+5 овчи барабонки+ 5 супени лъжици какао и ликьор:)))))) Е, това мойта фантазия си е грубичка де:)))) Твоето си е на място
Разказчето ми донесе страхотно настроение.
И едно предложение, примесено с тайна надежда, че разходите по транспорта няма да те затруднят- донеси в мойта лаборатория да го изпитаме. Тъкмо имам и нова 28 годишна лаборантка;))) :))))
цитирай
9. spasunger - Ъм...
27.06.2008 11:04
Не се ли пише "елИксир"? Просто вметка :-)
цитирай
10. roniabg - сладко разказче
27.06.2008 11:23
само моля те поправи поне заглавието, че сега всички научиха грешно думата "еликсир" :)
цитирай
11. babs - Велико-
27.06.2008 11:35
лепно

:)
цитирай
12. hristam - nikitabg
27.06.2008 12:27
Ники, защо имах впечатление, че си с по-друга професия? ;) Или лабораторните изследвания са ти хоби? ;))))))
цитирай
13. hristam - slavuncho
27.06.2008 12:31
Да, човешкият мозък е интересно нещо...И ако е подплатен с подобаващо въображение...какво му трябва на човек?! :)))))
цитирай
14. hristam - papadok
27.06.2008 12:35
Фантазиите ти са така интересни...понякога. Имам лични впечатления ;)))

При наличието на подобни лаборантки едва ли е нужно да бия толкова път...:))))))))
цитирай
15. hristam - spasunger
27.06.2008 12:36
Отидох, проверих и за моя изненада се оказа ЕЛЕКСИР.

Но май и двата начина са правилни.
цитирай
16. hristam - Ами виж това например: http:/...
27.06.2008 12:41
Ами виж това например:
http://www.fashion.bg/images/top.gif

има около стотина сайта за елЕксири...вероятно за това реших да го оставя така...
цитирай
17. hristam - babs
27.06.2008 12:43
Симпатично е, нали? :))))))

Благодаря :)))
цитирай
18. hristam - krotalka
27.06.2008 12:45
Опивам се, а вие ми помагате!!!! ;)))

Дано и вас хване! :)))
цитирай
19. henzelski - Хриси,
27.06.2008 12:53
колко пъти да ти казвам, че е напълно излишно да спориш с БАН. Според нея, "еликсир" се пише с И. / Според моя редактор от Музила-та също. /
Стига си се опъвала като магаре на мост. И къчове недей да хвърляш! Ами си посипи главата с пепел, острижи прекрасните си къдрици и тръгни по "нула номер" към седалището на БАН да се покаеш! Защото БАН е Българска академия на науките, а ти си Хриси, което обаче е крайно недостатъчно за моста. / Виж за него по-горе. / ;))))))
цитирай
20. hristam - henzelski
27.06.2008 12:59
Спирам с къчовете, ок.
И тичам да се зария цялата с пепел.

И да те видя какво ще правиш ти тогава без Хриси!!! :)))
цитирай
21. luben - добри
27.06.2008 13:20
извинения си търсиш, хрисам да целуваш лабораторни момци, които си харесала ;)
цитирай
22. hristam - luben
27.06.2008 13:21
Нали? :))))

Човек винаги трябва да си намира подходящи извинения... ;)
цитирай
23. papadok - Просто вметка
27.06.2008 13:34
Не се ли пише "елИксир"? Просто вметка :-)

само моля те поправи поне заглавието, че сега всички научиха грешно думата "еликсир" :)

Реших да пробвам и написах думата еликсир, после елексир, в компютърния преводач на гбг:
Еликсир
Речников превод:
"elixir" (същ.,ед.ч.,3 л.) преведено от английски означава на български:еликсир
Речников превод:
"potion" (същ.,ед.ч.,3 л.) преведено от английски означава на български: елексир
"potion" (същ.,ж.р.,ед.ч.,3 л.) преведено от френски означава на български: елексир
Potion
Речников превод:
"елексир" (същ.,м.р.,ед.ч.,3 л.) преведено от български означава на английски: potion
Много обичам copy/paste:)))))
Вижте- предполагам, че тази дума, бидейки чуждица в българския език, може да се произнася и по двата начина. Има много такива думи. Спорът тук и за това, мисля, че е излишен и опорочава свежото чувство, което буди този разказ. И в края на краищата, нали си е на Христам разказа, както си иска, така да си го напише ;))).
Важното е, че ми подобри настроението, подарявайки ми един елексир/еликсир, всъщност подарявайки ми една магия от слова. И се надявам за в бъдеще пак да го прави.
цитирай
24. luben - е как иначе, хрисам
27.06.2008 13:38
възпитано и порядъчно момиче се...

не може хич без повод... :))))
цитирай
25. hristam - papadok
27.06.2008 13:40
благодаря ти, док, и аз се опивам да обясня, че според мен и двата начина са допустими, независимо от мнението на БАН. :)))
цитирай
26. hristam - luben
27.06.2008 13:44
Ирония ли долавям или просто се шегуваш по твоя неповторим "любенски" начин ?! ;)))
цитирай
27. luben - трябва
27.06.2008 13:52
да го питам този любен...след един какаов ликьор :)

Примерно ;)
цитирай
28. hristam - luben
27.06.2008 13:55
Май този ликьор ще се окаже много търсен...вероятно баба е голяма майсторка. Да те пратя при нея за рецептата? ;)))))
цитирай
29. luben - Ти си знаеше
27.06.2008 14:00
от начало за това търсене... хич няма да се сърдя, че ще вземеш солидна комисионна

Та - кога ще ми бъде отделено време за рецептата? Дано не повече от 2 месеца напред са запълнени от мераклии ;)
цитирай
30. hristam - luben
27.06.2008 14:02
А, баба има много свободно време! :))))
И да ти кажа под секрет - мисля, че много ще те хареса! :))))
цитирай
31. luben - От нейната
27.06.2008 14:04
благословия ли ще завися? :))))
цитирай
32. hristam - luben
27.06.2008 14:40
Направо съдбата ти е в нейните ръце...мен ако питаш ;)))
цитирай
33. luben - млъквам
27.06.2008 15:19
и чакам да разбера дали е ползвала балсам за ръце или е работила с оксижен ;)))
цитирай
34. hristam - luben
27.06.2008 15:26
Баба е велик оксиженист. Мисля дори, че е получавала орден. ;)

Което не й пречи да прави вълшебни елексири... ;)
цитирай
35. luben - По време на
27.06.2008 17:10
срещата ни ще я уверя от името на цялото прогресивно (и не дотам) човечество, че е имала прекрасна преценка, като не е заварила устата ти и пръстите ти :)

Разбира се, подобна преценка е липсвала на не малко баби-оксиженисти ;)
цитирай
36. hristam - luben
27.06.2008 17:23
Повярвай - една баба оксиженистка е по-ценна и от десетина велики писателки като мен... ;)))
цитирай
37. luben - предпочитам
27.06.2008 17:27
10-тина писателки като теб, като не отхвърлям 100 баби-оксиженистки за други субекти :)

Нали точно това очакваше да ти напиша :)))) (или съжаляваш, че моята баба не е била оксиженистка?) (а ... и не излизай с първото изречение от този параграф към мен!!! ;) )

Пък и го мисля :))))
цитирай
38. hristam - luben
27.06.2008 17:34
Правилен отговор! ;)))
Седни си :)))))))
цитирай
39. dorichela - Поредната
28.06.2008 00:42
прекрасна история,която чета от теб! :)
цитирай
40. hristam - dorichela
28.06.2008 07:24
Хей, много се радвам! :)))
цитирай
41. luben - може ли да легна
28.06.2008 13:07
че се поизморих :)) Пък и заварката към стола се посчупи малко ;)
цитирай
42. hristam - luben
28.06.2008 13:25
Можеш. При баба. Тя прави и хубави масажи...;)))))
цитирай
43. abaca - :)
05.07.2008 19:08
Страхотен финал, чак се замислих аз от къде да си намеря такова "еликсирче" :)
цитирай
44. hristam - abaca
05.07.2008 19:19
А сега ако прочетеш и най-новия ми разказ, ще ти стисна ръката! Такова четене му дръпна, даже аз не бих могла така! :))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hristam
Категория: Изкуство
Прочетен: 4899434
Постинги: 1291
Коментари: 16864
Гласове: 59426
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031