Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2018 08:33 - отношението - функция на еволюцията12
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 878 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Всички сме деца на Ной, всички сме Адамови потомци. Влагането на нова позиция в тълкуването на закона, където човекът е отправната точка, Христос завърши с думите за всеопрощение от висотата на Кардиналния Кръст на хълма Голгота. Ето още едно знание, което дори учениците Му не разкриха, но Той го вложи в заветите си. И засия мъдростта на Единосъщният. За съжаление самозваните тълкуватели след Него "варосаха" много от идеите Му, които днес звучат като догмите на Старозаветието.

Римокатолическата църква в стремежът си да прочисти християнския свят, както Йехова очисти своя избран народ, стигна до парадоксите на Инквизицията. И за да я оправдае пред самата себе си, а и пред света, за приложената жестокост като мярка, но и като антитеза на Христовата повеля, я нарече Света Инквизиция. С което не я освети, разбира се, защото не може светостта да бъде жестока. Моралът и ритуалът - могат, но жестокостта - не! Липсата на прозрение и пристрастието за бързи успехи даде една институция всяваща страх и ужас, но морал не роди и нравственост не отгледа дори в Папския двор. Едно е да създадеш основната подкоренна раса на един цикъл, друго е да искаш целият свят да стане като нея. Папизмът не познаваше езотеричната Йерархия. Той не е знаел много неща, които посветените носят и пазят през вековете, но йерархията е бил длъжен да знае, защото сам наложи себе си за йерархия на духовност в християнския свят. И се превърна в безогледен унищожител на култури, знания, духовност и човешки същества. Да унищожиш една душа или едно тяло не е поведение на Великите, а на възвеличилото се себелюбие, което в невежеството си тъпче душата и унижава духа. Ето трагичното в делата на избрания Израил - потопи в кръв себеподобните си и натрупа отново тежка карма, която не можеше да не бъде платена. В исторически план това е обикновена диващина, която религиозният фанатизъм превръща в кръвожадност характерна за старите Коренни Раси.

Отношението стане ли пристрастие, не може да не изкриви същността си. Виталното тяло предяви ли емоционална претенция над Менталния свят, над действията на ума, не може да не деформира сакралното. Критерият за милост деградира до жестокост, призивът за състрадание и всеопрощение стана садистичен дим над кладите, където горяха умовете на човечеството. За заслепените слепотата бе вярност и святост.
 
Протестанството, което претендираше за по - голяма вярност към заветите на Христос, отиде в другата крайност и отнемайки правото на ръкополагането ,дадено изрично от Христос на апостол Петър (само на него) отне душата на сакралното тайнство и ритуалът, което превърна християнството в песнопейни вечеринки, нямащи нищо общо с тайнствата, завещани от апостолите. Защото те бяха посветени лично от Христос. Така е, когато себелюбието надделее над смирението и вярата стане претенция. Само няколко години след Реформацията Калвин и Цвингел родиха не по - малко жестоки клади от Светата инквизиция.

Този деформиран критерий се носи от дълбока древност. Всички институции са го отглеждали в лоното си на определено ниво от развитието си, но не всички го облякоха в такива сатанински одежди. Това бе новата интерпретация на призива:Разпни го!
Сляпата каноничност, станала критерий за пастирите, се превърна в съд и дело на тълпата и самозванците. И разпнаха бога в себе си! И забравиха че Той бе казал чрез Синът Си: Не може слугата да е по - горен от господаря си и не може изпратеният да бъде по - горен от този, който го е изпратил!




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868732
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава