Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2018 15:41 - Еврокомисията разреши 5 вида ГМО - пази ли ни МОРАТОРИУМА?
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.08.2018 15:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Европейската комисия даде разрешение 4 вида ГМО царевица и един сорт захарно цвекло да се използват за храна на хора и животни. Според Брюксел те са напълно безопасни за здравето и могат да се влагат в хранителни продукти, както и да се използват като фураж. image

 

Модифицираните продукти се водят напълно безопасни за здравето

 

Комисията се позовава на мнението на агенцията си за безопасност на храните, която е вдигнала зеления флаг за MON 87427 x MON 89034 x NK603, 1507 x 59122 x MON 810 x NK603, които са нови сортове и за подновяването на разрешителните на три вида, които вече са на европейския пазар: DAS-59122-7, GA21 и захарното цвекло H7-1.

 

Всички те са модифицирани, за да се усили устойчивостта им към различни вредители, става ясно от разрешителите. Лицензите са с валидност от 10 години и предвиждат влагането им в храни и хранителни съставки, но не покриват култивацията им в Европа.

 

Агенцията за безопасност на храните смята, че петте нови вида ГМО не представляват риск нито за здравето на хората и на животните, нито за околната среда.

 

Еврокомисията е издала общо 28 разрешителни за ГМО царевица и 1 вид цвекло.

 

До решението се стигна, след като страните членки не можаха да съберат нужното мнозинство в Постоянния комитет за безопасност на храните, който отговаря за пускането на храни на европейския пазар.

 

Източник: dnes.dir.bgСега ако имаше истински "зелени", те щяха да се борят с това. В САЩ вече няма нито един сорт царевица, който не е ГМО, така че хората да си го отглеждат въпреки вредителите. Знаем, че царевицата не е особено трудна за отглеждане и не е от най-чувствителните култури. Същевременно е традиционната храна за местните в Америките, което означава, че те са имали и хилядолетен опит в отглеждането й. Точно те би трябвало да имат способността да отглеждат стари и местни сортове, а не ГМО. Всичко това показва само посоката на развитие, унищожаване на колкото се може повече от естеството на нещата, като се почне от царевицата и се стигне до човешки осакатявания за промяна на джендъра. Те и за джендъра казват, че не е опасен. Но как е възможно вече да нямаме никакви автентични организации на биологичното естество, а самите зелени са най-яростните защитници на ЛГБТИ. Подмяната на истинското с фалшиво става повсеместна, докато се усетим и ще бъдат осакатени и изкоренени всички естества и хранителни и човешки.

Аз се чудя, тия ,които разрешават на 04.08.2018 в 13:05
подобни въпроси, на кой свят живеят? При наличие на толкова много видове рак при човека и изключително висока смъртност

повсеместно при човечеството от онкозаболявания, как може изобщо да има дилема за това - да се ползват или не ГМО продукти ? Та отговорът е само един - НЕ на ГМО измишльотините!!!

На пасивни граждани все Зелените са им в устата. Или приказката за ракетата... на 04.08.2018 в 13:26 Зелените от години алармират, протестират и изнасят информация за опасностите от ГМО. Въпросът е обаче какво правят незелените? Подкрепят ли ги? Спорадично. Но по скоро гледат сеир от монитора и се изказват мъдро-критикарски, очаквайки някой друг да им свърши цялата работа. И разберете най-накрая, че природозащитниците на са държавна структура със съответната власт, а само граждани с активно съзнание. Граждани като вас. И докато вие пасувате или открито биете контра на сигнали и инициативи в подкрепа на природата и срещу унищожаването и, то нямате морално право да държите сметка на тези които имат активна позиция и действат.   Маймуната Дарвин на 04.08.2018 в 14:26 Не го искам тоз ЕС и това е ! РЕФЕРЕНДУМ !   Скоро ще четем... на 04.08.2018 в 15:28 ...Еврокомисията разреши 5 вида ГМХ - Генно Модифицирани Хора!  

 

АЛЪШ ВЕРИШ

ЩЕ СТАВАМЕ ЗЕЛЕНИ ЕУГЛЕНИ КАКТО Е ТРЪГНАЛО ПАЗИ БОЖЕ!

image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819459
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565