Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2014 06:27 - Защо не гласувам – истината и само истината
Автор: masculin Категория: Забавление   
Прочетен: 1856 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!? ~ Или частна теория на НЕвероятностите!
Защо не гласувам – истината и само истината image

Защо не гласувам? Ще отговоря на този въпрос без да скривам от Вас и най-малките детайли от причините довели ме до това отричано от едни, но логично според самия мен решение. Защо не гласувам. Защото им вярвам, на всички. А им вярвам защото са хора като мен, които споделят моите желания. Защото живеем в демократична държава, държавата с най-много партии на глава от населението. Вярвам им на всичките и на леви, и на десни, и на националисти, и на либерали, и въобще на всички избрали за свой път в живота, призванието на политиката. Вярвам им защото имат обща цел, а именно добруването на нацията. Има ли значение тогава, кой от тях ще реализира това добруване? Дали ще се присъединяваме към Европа или към Евразия? Какво значение има, щом всеки обещава, че ще се погрижи да живея добре? Че ще направи България стабилна икономически и независима политически държава, която да има своята тежка дума в световната политика.

Ако избера единия, ще обидя другия, а не съм такъв човек. Аз обичам всички, които ми обещават, че ще се погрижат за мен.  И като гледам, колко много желаещи има да се погрижат за моето светло бъдеще ме обзема едно спокойствие, едно блаженство, което може да се сравни само с момента на прекрачването на райските врати. Не, не мога да гласувам, не и при тази избирателна система, която смята бюлетината в която са задраскани всички квадратчета за невалидна. Това е нечестно, та аз ги обичам всички, вярвам им и се прекланям пред тях. Те са ангели и бих бил истински неблагодарник, ако отбележа само един, а не засипя всички с тонове бюлетини.

Не гласувам, защото съм убеден, че на избори ходят само долни, гнусни, продажни твари, изпълнени с омраза към човека и любов към себе си. Хора егоисти, кариеристи, лицемери, търтеи. Хора алчни за почести и слава, за пари и власт, но само за тях, или в най-лошият случай и за тяхното обкръжение. Хора безбожници, неспособни на чиста вяра, хора които със своят глас разделят за да владеят. Те всички отиват да гласуват и избират само един, за да всеят раздори в средите на политиците и да гледат след това неминуемият им провал в управлението на държавата. Тези хора отиват и гласуват с единствената мисъл, че по този начин ще дойде и техният ред да попаднат в избирателните списъци и ще се доберат до управлението на държавата и нейните финансови средства. И те размътват главите на всички, на политиците и на простия народ, именно те гласуващите са виновни за дереджето на държавата.

Няма нужда да гласувам, нима някой е гласувал за Христос Спасителя? Или вярваш, или не, гласуването е безпредметно, обиждащо същността на човешката цивилизация, на човекът като разумно същество. Хората са добри по начало и само гласуването ги прави зли, озлобени един срещу друг. Не гласувайте, вярвайте им. Те са плод на човешката еволюция, еманация на човешкият вид.

Колкото по-малко хора гласуват, толкова по-малко ще бъдат различията в политическите платформи и толкова по-стабилно управлението на държавата. Колкото повече хора гласуват, толкова по-голямо ще бъде разделението сред народа  и сред управляващите. Не гласувайте, оставете ги да се разберат. Щом някой иска да управлява държавата , защо трябва да се месим в отношенията му с други като него? Още повече, че всички те искат да работят в наша полза. Оставете ги на мира. Те ще намерят най-доброто решение за бъдещето ви, а не вие с гласа си. Всеки глас е като клин в стъблото на държавата, разцепва я и я прави на трески.

И разни накичени с титли и звания персони, разни вечни телевизионни гости, до гуша втръснали на всички разумни негласуващи, отново и отново ще ме убеждават, че трябва да избера по-малкото зло! Млъкни Сатана! Аз вярвам в тяхната доброта, а ти ми говориш за зло. О, червей гнусен, мислещ се за змия изпълзяла на припек, спри своето съскане и се прибери в подземията да броиш парите си. Ти си злото, изпратено от дявола да подложи на изпитание моята вяра в хората, отправящи към мен различни политически послания. Ти искаш да избера за достоен един, когато достойни са всички и то да го избера не защото е добър, а защото е по-малко зъл.

Защо не гласувам – защото е тъпо да избереш един, когато за теб искат да се грижат всички!




Гласувай:
5



Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравейте, точно така е!
25.09.2014 08:01
Има и други реално присъстващи причини з, за да не се гласува!
Когато човек не гласува, автоматично гласът му отива към гласувалите и се разпределя пропорционално между имащите най-много гласове партии.... Такава е избирателната система
А би трябвало не гласувалите , процентът им да бъде отделен и съобразно него да имат и представители
Което ще рече ,не гласувалите предварително да имат кандидати. Ако това стане ,не гласувалите винаги ще печелят изборите и то смазващо
Има и друга причина-фалшификациите. За какво да се гласува, като гласът ти няма да бъде зачетен или ще бъде даден на партия, за която не искаш да гласуваш
Също мъртвите души Ами доста Чичиковци обикалят и ги купуват!
И още причини могат да се намерят
цитирай
2. masculin - .....и то да го избера не защото е добър, а защото е по-малко зъл.
25.09.2014 08:18
Мммда-а-а-а......,интересно!
цитирай
3. sestra - Извинявай, глупаво е в България да мислиш така.
25.09.2014 08:53
Може и да няма смисъл заради фалшификациите на "добрите", споменати от теб, но за мен нещата стоят в трагична категоричност - бъдещето утре. България или чужда територия. Някак си не се намират в този ред на мисли всичките добри политци, които много искали да помогнат на добричкия електорат. Изобщо доброто е кът и се наказва, ако не забелязваш...
цитирай
4. masculin - Аз не мисля,а и никога не съм мислил така !
25.09.2014 19:31
Това са мисли на "CHERGAR"
http://neverojatno.wordpress.com/
цитирай
5. marmota - Треска!
25.09.2014 23:37
Грамаданска,треска ги люлее сестрата и брата,кой ще глаува. Само да не си изгубят гласа до изборите. Хайде на слука!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: masculin
Категория: Забавление
Прочетен: 35330
Постинги: 21
Коментари: 33
Гласове: 1380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930