Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2011 17:06 - Още нещо за психическата енергия
Автор: hristam Категория: Изкуство   
Прочетен: 2863 Коментари: 12 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПСИХИЧЕСКО ВЪЗДЕЙСТВИЕ И ВРЪЩАНЕ НА ПСИХИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ

Всеки човек участва активно в изграждането на своята съдба, ползвайки се от правото си на свободен избор, като предприема различни действия, с които непрекъснато оформя вероятните бъдещи събития в живота си.  Всеки път когато избираме действието пред пасивността, ние в някаква степен променяме съдбата си от този момент нататък. 

Освен съзнателните решения, които взимаме, последствията от които в повечето случаи можем да предвидим, ние въздействаме върху себе си и околните и чрез  психическа енергия, без обикновено да осъзнаваме това.  Това е едно почти непрекъснато въздействие, защото ние излъчваме психическа енергия с всяка интензивна мисъл или емоция.

Въздухът, храната, слънцето и други източници дават жизнената енергия (прана) на тялото ни, от която ние създаваме (по-точно преобразуваме) нашата психическа енергия. Положителна психическа енергия ние излъчваме когато желаем някому добро, здраве, изобщо когато изпитваме най-хубави чувства.  Отрицателната психическа енергия е резултат на зложелание, завист и други негативни емоции.

imageВсяко психическо въздействие – добро или лошо - представлява "кълбо" от концентрирана психическа енергия, придвижващо се по "канал" между този, който го изпраща и този, към когото е насочено.  Веднъж създадена (преобразувана), тази психическа енергия търси гостоприемник, в чието физическо и енергийно тяло да може да се манифестира.  Този гостоприемник може да се намери само по създадения канал, с други думи, тя или ще стигне до човека, към когото е насочена, или ще се върне към изпращача.  При този процес енергията запазва вида си и не може да се превърне от положителна в отрицателна или обратното, също както топка ударена в стена не може да се върне във вид на бухалка.  

Намирайки гостоприемника си, психическата енергия се манифестира, като положителната енергия спомага за съзидание и хармония, увеличавайки наличната прана в тялото, а отрицателната носи  разрушение и хаос, консумирайки известна част от наличната прана.  Не само физическото тяло може да бъде обект на такова въздействие, но всички сфери от живота на човека.  За това как точно ще се манифестира тази енергия има значение  информацията, която е изпратена с нея.  Например, ако горещо желаем някой болен човек да оздравее, с това увеличаваме шансовете му именно за здраве, а не за късмет в други области.  Ако обаче информацията не е конкретизирана, то тогава и двата вида психическа енергия ще търсят проява в най-слабите места от енергийната структура.  Така положителната енергия ще внася хармония там, където от това има най-много нужда, а отрицателната ще носи допълнителна разруха в най-уязвимото място.  В зависимост от много други фактори, които оформят съдбата ни - енергиен имунитет, други въздействия, карма и др. - и в зависимост от естеството на изпратената психическа енергия - придружаваща информация, интензивност, продължителност - психическото въздействие може да се прояви с различна сила, в различни моменти от бъдещето на човека или да не се прояви изобщо.  

Picture by Salvador Dali, ‘Meditative Rosе

 

 

 

На практика, към изпращача може да се върне само отрицателната енергия, а не положителната. Преди всичко, това е така защото за да се върне енергията трябва да не е била поета от този, към когото е била насочена. Ние обаче поемаме жадно положителната енергия, а по принцип отблъскваме отрицателната, повече или по-малко, според личната си сила.  Така да се каже, ние имаме нещо като енергийна имунна система.  

Нещо повече, когато е отразена, по пътя си обратно към нас отрицателната енергия привлича към себе си още психическа енергия, защото такъв е характерът й - да поглъща (фигуративно казано, тя е нещо като мъничка черна дупка ), на което се дължи и нейният  разрушаващ ефект.  По тази причина обратният удар идва винаги с по-голяма сила.

Положителната енергия има противоположната характеристика - тя излъчва (фигуративно казано, като едно малко слънце) и по тази причина, дори и някаква част от нея да бъде отразена, тя би се разсеяла по обратния си път до нас.  imageСъществуването на обратния удар се дължи на специфичния характер на  отрицателната психическа енергия, а не на психическата енергия изобщо.


Друго следствие от тази разлика е, че положителната енергия е "лека" енергия и се изпраща много по-лесно от отрицателната, която е "тежка" и се изпраща много по-трудно. Възможно е човекът да не успее да изпрати кълбото от отрицателна енергия и тогава то остава в тънките му тела или пък в органите на физическото тяло, като в този случай за възстановяване на  енергийния баланс е необходима много прана.  

 

За да действа този механизъм няма значение по каква причина е била  създадена топката от енергия първоначално – дали тази причина е била справедлива, несправедлива, реална или въображаема – нито пък как точно е била създадена – чрез емоции, мисли или някакъв вид духовна практика.  Интензивността и продължителността на  преживяването обаче са от значение за степента на въздействие на създадената чрез него психическа енергия. 

Това не е частен случай на закона на Карма, който работи на друг принцип.  Чрез Карма ние берем плодовете както на всички свои лоши, така и на всички свои добри постъпки, и изглежда този закон има за основа това, че всяко едно действие рефлектира едновременно върху всички планове на съществуване, а не движението на психическата енергия.

Много малък брой хора могат да видят или усетят движението на психическата енергия, но котките и някои други животни, като по-сензитивни от нас, доста често се случва да реагират на нея.

Вероника Верай



Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Не ми остава друго, адашке, освен да ...
30.04.2011 17:52
Не ми остава друго, адашке, освен да ти пожелая много позитивна енергия през уикенда!
цитирай
2. yotovava - Навремето в тийнейджърските си години се занимавах с йога.
30.04.2011 18:59
Има едно правило - Всяка мисълсе връща обратно със страшна сила.
...

Валя :)
цитирай
3. kalin8 - Поздрави, Хрис!
30.04.2011 20:08
http://www.youtube.com/watch?v=HiaOFOMPOBc&NR=1
Б.
цитирай
4. hristam - hristo27 - Не ми остава друго, адашке, освен да ...
01.05.2011 09:29
hristo27 написа:
Не ми остава друго, адашке, освен да ти пожелая много позитивна енергия през уикенда!


Сигурно защото самият ти си позитивен човек, Ице. Иначе едва ли би ми пожелал това, благодаря! :))
цитирай
5. hristam - yotovava - Навремето в тийнейджърските си години се занимавах с йога.
01.05.2011 09:30
yotovava написа:
Има едно правило - Всяка мисълсе връща обратно със страшна сила.
...

Валя :)


Не съм се занимавала с йога, Валя, но винаги съм се убеждавала в правотата на това правило. Хубав ден, ведро момиче! :)
цитирай
6. hristam - kalin8 - Поздрави, Хрис!
01.05.2011 09:33
Много експлозивно, Борис, чудесно за сутрешно доразбуждане! :)
цитирай
7. vmir - Което куче ме е заяло, все е побесняло...
03.05.2011 05:48
Поздравления и всичко най-добро! :)
цитирай
8. tryn - Интересно ми беше, Христам.
03.05.2011 09:20
В такъв случай трябва да вярваме и в магиите, чрез които също се насочва определен вид психическа енергия към дадено лице.
А урочасването?!
Щом съществуват тези понятия, все има частица истина в тях...

Благодаря, Христам!
цитирай
9. hristam - vmir - Което куче ме е заяло, все е побесняло...
03.05.2011 10:16
vmir написа:
Поздравления и всичко най-добро! :)


Нали разбра, че дори да не е така, важното е да си вярваш ;))

Усмивкиииииии :))
цитирай
10. hristam - tryn - Интересно ми беше, Христам.
03.05.2011 10:17
tryn написа:
В такъв случай трябва да вярваме и в магиите, чрез които също се насочва определен вид психическа енергия към дадено лице.
А урочасването?!
Щом съществуват тези понятия, все има частица истина в тях...

Благодаря, Христам!


Според мен най-сигурно е да вярваш в собственият си позитивизъм. Той знае как да се справя с всички негативни влияния ;))

Заповядай отново! :)
цитирай
11. sunn - Хареса ми!
03.05.2011 13:45
Пожелавам ти все положителна енергия към и от теб, около теб hristam!
Сърдечни поздрави, усмивки и щастие! :))
цитирай
12. vmir - 9. hristam,
04.05.2011 07:50
hristam написа:
vmir написа:
Поздравления и всичко най-добро! :)


Нали разбра, че дори да не е така, важното е да си вярваш ;))

Усмивкиииииии :))


Напротив, така е! ;)))

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hristam
Категория: Изкуство
Прочетен: 4913568
Постинги: 1291
Коментари: 16864
Гласове: 59427
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930